94-MUZIR YAYIN YAPIYORLAR…
Şaka yapmıyorum. Ciddi söylüyorum. TRT ile Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı Mustafa Kalemli’nin muzır yayın yaptıklarını okuyucularıma ihbar ediyorum.
Bilindiği gibi ANAP iktidarı küçükleri muzır neşriyattan korumak için bir yasa çıkarmıştı. Amacı çocukların küçük yaşta cinsellik yoluyla ahlâklarının bozulmasını önlemekti. Küçükleri muzır yayınla korumak için kadın ve erkek dergileri poşete sokuldu. Bazı oyunlar yasaklandı. Bazı kitaplar cezalandırıldı. Bazı oyuncular para cezalarına çarptırıldı.
İnsan muzır yayını gidip kendisi alır. Muzır yayını kendisi izler.
Muzır filme gitmek istiyorsa kendisi gider. Muzır dergi almak istiyorsa gidip kendisi alır. Ama Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı Mustafa Kalemli, TRT gibi, ailelerin hep bir arada olduğu akşam saatlerinde erkekli kadınlı, küçüklü büyüklü ailenin bulunduğu bir odaya haberler kanalıyla hop diye girip muzır yayın yapamaz.
3.2.1986 günü öğle radyolarında ve aynı günün akşamı televizyonda Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı aynen şu sözcükleri kullanmıştır. “AIDS’e yakalanmamak için PREZERVATİF KULLANIN..”
Şimdi ailecek hep birlikte izlenen televizyonda Bakanın bu prezervatif sözcüğünü ilk defa duyan bir kız ya da oğlan çocuğu anasına-babasına “Bu prezervatif ne” diye soramaz mı? Çocukların “Bu prezervatif” nedir diye sorduklarını; duruşma salonlarında duruşma sırasını bekleyen yurttaşların, görevlilerin, avukatların dile getirdiğini duyduğum için bu satırları yazmak gereğini duydum.
Yine bu konuşmasında Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı AIDS’in aynı cinsten kişilerin birbirleri ile cinsel ilişkileri sonucu geçtiğini de söylemeden duramadı. Şimdi çocuklar analarına, babalarına “Cinsel ilişki ne demektir?”, “Aynı cinsten kişilerin cinsel ilişkileri nasıl olur?” diye sorsa nasıl yanıt verilecek…
Sayın Bakan ve TRT yetkilileri AIDS hastalığı hakkında bilgi verirken başka araç mı bulamıyorlar… Bunun için TRT ile ailenin içine nasıl girebilirler. Muzır yayına bundan iyi örnek olabilir mi? Muzır değil de nedir bu yaptıkları…
Özgür Gaziantep, 12 Şubat 1987
95- BÜYÜK BASININ BÜYÜK YAZARLARINA